17 oktober 2020
13:00

Referat: Dorotea IF - Skellefteå IBS

Bortamatch mot Dorotea!

Den här matchen kändes som vi hade rätt förutsättningar för att få spelet att fungera.
Vi var 1 målvakt, 5 backar och 3 kedjor som for den långa vägen till Dorotea.

Period 1: Vi startade med en hög press och det kändes som de var tveksamma vad de skulle göra så vi fick fast dem ganska bra. De riktigt bra målchanserna dök dock ej upp ut an efter att vi haft kontroll på matchen i 5 minuter så får de ett litet tryck och skjuter in 1-0. Lite snöpligt tycker jag. Men i nästa byte återställer vi ordningen då Arvid skjuter 1-1 efter vi vunnit bollen på deras planhalva. Matchen blir jämnare resten av perioden och det är de som skapar de vassaste målchanserna även om vi har en hel del boll. De gör lite turligt 2-1 i slutet av perioden då bollen tar på en försvarsklubba som styr den i mål.

Period 2: De startar perioden bra och gör 3-1 redan efter 1 minut. Kändes som vi stod och sov lite då. Men jag tycker inte vi får så mycket hänghuvud i år utan kämpar vidare och när Emil B gör 2-3 snyggt assad av Isak känner nog alla att det här kan vi ta. Vi åker på matchens enda utvisning minuten senare. Alla jobbar bra i försvaret och när Max tar bollen och driver så ordnar han en straff åt oss. Tyvärr missar vi den men de gör inget mål i pp heller. 3e kedjan hade gjort några bra träningar i veckan och visade fortsatt bra form. De gör nog dagens snyggaste mål med alla utespelare inblandade i målet. Från back till back till center till forward till center till forward o mål, med i stort sett en toutch??. Matchen böljar fram och tillbaka och det är chanser åt båda hållen. De har en del bra forwards som är riktigt snabba och skickliga med bollen som skapar en hel del problem i försvaret. De gör 4-3 i 16e minuten men Johannes stänker in 4-4 2 minuter senare utan ass. Men då kliver kanske matchens bästa spelare in och gör 5-4 med en snygg inbrytning som inte vi får släppa till.

Period 3 Vi släpper lite på pressen men det blir inget bättre. De spelar runt och kommer i hög fart så vi får svårt att försvara oss då deras snabba killar kommer på kanten. De gör 6-4 och 7-4 medan att vi inte skapade speciellt många riktiga målchanser. Då Johannes får bollen av Samuel och gör 5-7 känns det som den möjlighet vi behövde Med 6 minuter kvar tar vi time out. Vi sätter högre press och försöker bli lite mer desperata att göra mål. Jag tycker det blir bättre och vi skapar mer målchanser nu men de försvarar sig bra och vi skjuter lite för mycket utanför eller på täck. Med 2 minuter kvar plockar vi Emric men även om vi spelar bra och skapar en del så får vi aldrig in bollen.

Tycker vi gör en helt okej match men där vi gör en del misstag som kostar samt att rörelsen i anfallet är för begränsat.
Emric fortsätter vara bra i målet. Kedjan Samuel, Johannes och Emil S mycket piggare denna match. Ludvig säker på backen och den som vågar gå framåt mest.
Vi behöver träna på att få mer rörelse i anfallet och vara lite tuffare och aktivare i försvaret.